دلائل ضرورت برگزاری همایش چهره های ماندگار قشقایی
موسسه ورزشی ترلان قشقایی شاهین شهر
ماموریت این وبلاگ، اطلاع رسانی در خصوص ورزش قشقایی های شاهین شهر

وقتی اهالی علم، هنر، قلم، سیاست، اقتصاد، ورزش و سایر فعالیتهای ارزشمند و تاثیرگذار جامعه با پشتیبانی دستگاههای ذیربط و نیمه مرتبط اجرائی و اجتماعی، در اقدامی بیادماندنی و ستودنی و با استناد به افتخارات، آثار و نقش آفرینی های گرانسنگ، از پیشکسوتان خویش طی همایشی سالانه تجلیل و تقدیر بعمل آورده و با اهدای جوایز مادی و الواح معنوی، زمینه های توسعه فرهنگ و فعالیتهای خود را تقویت می کنند، آیا نمی توان در اقدامی مشابه و الهام گیرانه، برای یادگاران بزرگ ایل قشقایی که به لطف خدا زنده مانده اند تا جامعه از انوار وجودی آنها منور و نسل امروز نیز از دیدگاهها و تجارب و مهارتهای آنها بهره مند بماند، مراسم و همایش مشابه ای برگزار کرده و از آنها نیز که با اهدای امنیت و عزت و آرامش و سربلندی، به مراتب حق بزرگتری نسبت به سایر چهره های ماندگار به گردن مردم ما دارند، صمیمانه تجلیل بعمل آورد؟!
خوشبختانه و به فضل الهی فرهنگ برگزاری یادواره های بزرگ شهدا و حتی یادواره های انفرادی کشوری در ایران اسلامی در سطوح ملی، منطقه ای، استانی و سازمانی و قومی جا افتاده و با نقش آفرینی همرزمان و خانواده ها و سایر نهادهای ذیربط، این رسالت بزرگ الهی و اسلامی در حال تحقق و عینیت بخشی کامل است و علیرغم تلاش و تکاپوی موجود برای بهبود محتوایی و ساختاری این یادواره ها، الحمدالله دغدغه اصل برگزاری یادواره ها وجود نداشته و می توان گفت که یادواره های چهره های ماندگار در کشور ما نهادینه شده است.

عشایر قشقایی که در تمام دوران ها یکی از مداقعان اصلی کشور در همه ی زمینه ها بوده است نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. اکنون قشقاییها به جبر زمان مجبورند اسکان یابند و این اسکان اکثراً در حاشیه شهرها یا روستاها و ... در حال انجام است. این مردم دارای فرهنگ زندگی عشیره ای بوده اند و برای اینکه با فرهنگ زندگی شهرنشینی سازگار یابند باید کار فرهنگی زیادی صورت گیرد، چرا که ذات فرهنگ عشایری با فرهنگ شهرنشینی بعضاً تا حد 180 درجه متفاوت است. لذا همین عدم تطابق فرهنگی باعث می شود شهرهایی که عشایر در آنها سکنی گزیده اند توسعه نیافته و هم عشایر و هم شهرنشینان از این بابت متضرر می شوند. لذا اگر می خواهیم این مشکل رخ ندهد باید برای از بین بردن تضادها و تعارض های فرهنگی تلاش کنیم و آن میسر نیست مگر به تبع کار فرهنگی. عمده ترین کار فرهنگی هم برگزاری همایش، سمینار و ... می باشد.

در این راستا و به منظور کمک به توسعه شهرهای عشایرنشین و همچنین احیاء و تقویت فرهنگی جامعه عشایری، عده ای از جوانان این ایل، این مشکل را به فراست دریافته و پیشنهاد برگزاری همایش چهره های ماندگار قشقایی را به نهادهای مربوطه تحویل داده اند. از کلیه کسانی که می توانند در این مسیر ما را یاری نمایند خواهشمند است در قسمت نظرات این وبلاگ و یا از طریق ایمیل معرفی شده، نحوه همکاری خود را اعلام نمیاند.

با تشکر





تاریخ: شنبه 22 مهر 1391برچسب:چهره هاي ماندگار ايل قشقايي,
ارسال توسط اله کریم عباس نیا